Een zonnige gezinswoning die meegroeit met het gezin, i.s.m. DMOA architecten.

Valérie en Koen bouwden hun woning in 2018 met DMOA-architecten. Het interieur werd vanaf het begin meegenomen in het totaalontwerp en blijft nog steeds meegroeien met de wensen van het gezin. Een huis is nooit echt af, de behoeften veranderen en de ruimtes passen zich hierop aan. Met dit basisidee is het plan flexibel opgevat, het speelt met licht, niveaus en open en gesloten ruimtes.

O.a. de eetkamer fungeert overdag ook als vergaderruimte, waar een nieuwe organische kast werd toegevoegd om een scherm te verbergen voor presentaties. Tegelijkertijd kan in diezelfde kast servies worden opgeborgen voor 's avonds. Zo wordt uit elke ruimte het maximale gehaald.

De organisch vormgegeven keuken vormt het kloppende hart van de woning en verbindt speels alle ruimtes met elkaar. Om mee te groeien met het gezin, zijn de afgelopen jaren nog verschillende elementen toegevoegd, zoals een poolhouse/guesthouse, maatwerk in de bureauruimte, een eetkamerkast in messing dégradé, verlichting en los meubilair, zowel binnen als buiten, van merken zoals Talking Objects, Omarcity, Ligne Roset, en Prostoria. Met dank aan het Ensemble.

Een organische kast waar functionaliteit en elegantie elkaar ontmoeten.
Verborgen achter de golvende deurtjes schuilt een tv-scherm voor vergaderingen. Daarnaast is er ook plek voor servies en de nodige opbergruimte bij de televisie.
De kast werd voorzien van een verfijnde degradé bronzen afwerking, gecoat door lakkerijvergote en vakkundig uitgevoerd door jacobsinterieur.

De tuin sluit prachtig aan bij de woning en werd ontworpen door Jo Campo. De speelsheid van de circulatie binnen loopt door in vormen van de planten en paden buiten. 

Het Guesthouse, uitgevoerd in groen gelakt hout, past perfect bij het groen van de tuin. Het heeft een originele vorm en herbergt een sauna, logeerbed en badkamer. 

Met dank aan:

Burobonito om ons project zo mooi in beeld te brengen.

Dmoa-architecten voor de fijne samenwerking

En Valérie en Koen voor het vertrouwen