Project in uitvoering...

Deze bestaande zolderverdieping wordt momenteel omgetoverd naar twee nieuwe kamers, gescheiden door een speelse, multifunctionele kast. 

De zolder kan meegroeien met het gezin. Eén kamer wordt de kinderkamer van hun dochtertje, de andere kamer fungeert als bureau en kan op termijn ook dienen als logeerkamer of tweede kinderkamer. 

We hebben hier gewerkt met petrolblauw laminaat als basis kleur. Gecombineerd met een fris wit in zowel het laminaat, de geschilderde muren als het nieuw parket dat werd wit gelakt. Als laatste werden zandkleurige kastdeuren in stof toegevoegd om het geheel een warme toets te geven, wat zich ook herhaalt in de gordijnen. 

Het buitenschrijnwerk en het hellend dak werden ook vervangen door de bouwheer zodat het comfort binnen verbetert. De vloer werd akoestisch geïsoleerd naar de verdieping eronder, gezien het om een oude herenwoning met houten roostering gaat. En er werden lucht-lucht warmtepompen voorzien om de kamers de verwarmen en te koelen. 


De witte track verlichting hangt vrij in de ruimte en licht via richtbare spots zowel de kast als de kamer uit. In een hellend dak is het altijd een zoektocht om voldoende licht te voorzien, via deze oplossing behouden we de nodige flexibiliteit.  

In de doorgangen werden ook kleine porseleinen lampjes voorzien om het speels te accentueren. 

Werffoto's - project in uitvoering.

Binnenkort vullen we nieuwe foto's aan van het eindresultaat

Aanzicht kastenwand - zicht vanuit kamer 1

onderstaande foto's zijn beelden van een schaalmodel (maquette) opgemaakt als schetsontwerp

Om in te spelen op de flexibiliteit van de twee kamers hebben we een grote petrol blauwe boekenkast ontworpen die de twee ruimtes opdeelt en tegelijk met elkaar verbindt via een doorgang met schuifdeur. 

De kast dient zowel als opbergplaats voor speelgoed, kleren, boeken en bureaumateriaal.

Aanzicht kastenwand - zicht vanuit kamer 2

grondplan zolderverdieping


Doorsnede kastenwand

Met dank aan:

Smartinterior voor het vakmanschap

en Jill & Dennis voor de fijne samenwerking!