We ontwierpen deze inloop-boekenkast en bureauruimte met als startpunt de boeken zelf. Door eerst elk stuk op te meten, konden we perfect op maat werken. Iedere roman, atlas en elk magazine kreeg z'n eigen plekje. Deze boekenkast is meer dan een meubel: het is een extra ruimte in de loft van Annemie en Benny. Een plaats om na te denken en te verpozen, een hoekje om weg te dromen. 


Een toegang tot een gezellige werkruimte, een kamer om in te schuilen. De grote kunstboeken komen perfect tot hun recht op de grote boekensteun, een speelse doorkijk naar de andere ruimte zorgt voor licht én werpt de aandacht op de boeken zelf. Zo is de afscheiding tussen bureau en zithoek deels open, deels gesloten

In eerste instantie moet een servieskast handig zijn, maar even belangrijk is de verhouding tot de kamer rondom. Een leefruimte is zo een integraal deel van een woning, dat net daar de meubels het best tot hun recht moeten komen. 

Het open design nodigt iedereen die dat wil uit om een kijkje te komen nemen, in de kastjes kan je met gemak alles kwijt. 

Met dank aan 

Eva Donckers voor de foto's

En Annemie en Benny voor de fijne samenwerking!