isometrie room divider


Project in uitvoering...

Voor dit nieuwbouw appartement hebben we een roomdivider ontworpen die de scheiding vormt tussen de eetkamer en bureau/ tv-kamer. 

Het idee was om zo een plek te creëren waar men zich kan terugtrekken om rustig een boek te lezen of televisie te kijken zonder de leefruimte te verkleinen. Vandaar dat het een open boekenrek is geworden met een translucente glaswand om zo het perspectief te behouden en zelfs te versterken. Je ziet door de openingen met boeken en de doorgang zelf dat er nog een ruimte achter ligt. Wat je nieuwsgierig maakt om verder te kijken. Maar de twee ruimtes bestaan nu meer op zichzelf, wat je ruimtelijk gevoel net vergroot.

De kast zelf wordt vervaardigd door Stielatelier in brons gelakt staal. De rug van de kast is voorzien in glas + een soort stof die op het glas wordt gekleefd en zo het doorzicht lichtjes breekt en zachter maakt.


Foto @stielatelier - uitvoering

Foto @stielatelier - uitvoering

Foto @stielatelier - uitvoering

Grondplan room divider - bovenaanzicht

Aanzicht room divider - zicht vanuit bureau/ Tv-kamer

glazen rug kastenwand met translucente stof

referentiebeeld - translucente wand

referentiebeeld - translucente wand

Aanzicht room divider - zicht vanuit eetkamer